Æbleskiver fedter og sprutter, når der bages på komfuret. Men når du nu alligevel har brugt 1 1/2 time på at finde æbleskivepanden frem fra gemmerne… Og glem så dem fra frysedisken!
Ingredienser (ca. 25 stk.):
1/4 liter mælk
15 g gær
3 æggeblommer
1 spsk sukker
200 g mel
1 tsk kardemomme gerne frisk stødt
revet skal af en usprøjtet økologisk citron
65 g smeltet smør eller f.eks. tidselolie
3 piskede æggehvider
olie til bagning
Fremgangsmåde:
Mælken lunes og gæren kommes i.
Æggeblommer og sukker røres i.
Mel og krydderier blandes og tilsættes.
Fedtstoffet kommes i og æggehviderne vendes forsigtigt i. Dejen hæver lunt i 20 minutter.
Æbleskiverne bliver ekstra lækre når de fyldes med æbler. Belle de Boskoop er et dejligt dansk æble ved vintertid. Æbleskiverne kan også fyldes med svedske- eller æblemos.