Glögg

Når du har flettet dine fugle, fortjener du en ordentlig kop glögg. Når du selv blander, har du mulighed for at justere på alle de knapper der tilsammen giver din helt egen personlige glögg. Drik varsomt og aflever bilnøglerne.

Ingredienser:
1 liter god rødvin
1 tsk kardemomme
1/2 spsk pommeransskal
1/2 spsk hele nelliker
2 stænger kanel
rosiner
1 dl rom
1 appelsin hakkede mandler sukker

Fremgandsmåde:
Nelliker og kanel kommes i gazepose eller lignende og overhældes med rom.
Pommeransskal og kardemomme kommes ligeledes i.
Blandingen trækker 1-2 døgn.

Gazeposen tages op. 
Rødvinen tilsættes sammen med de hakkede mandler.
Glögg ́en varmes op uden at koge.
Appelsinen presses og saften tilsættes. 

Alt efter den tilsigtede virkning kan enten (soda-) vand eller ekstra rom tilsættes.
Sødes efter behag og nydes i glas, så den flotte farve kommer til sin ret.

Tilbage til blog