Lammerullepølse

Hvis du er vant til skiveskåret pålæg hvor antallet af E-numre er omvendt proportionalt med smagsindholdet, vil en hjemmelavet rullepølse være en åbenbaring.

Ingredienser:
1 udbenet lammebryst fra et stort lam

Saltlage:
2 liter vand
400 g salt
50 g sukker

Fyld:
2 bundter persille
4 fint hakkede skalotteløg 4 spsk sesamfrø
1 tsk kværnet peber

Fremgangsmåde:
Lagen koges op og afkøles.
Lammebrystet trækker 2-3 døgn i lagen.
Lammebrystet bredes ud og tørres, hvorefter fyldet fordeles jævnt.
Brystet rulles og strammes ind med bomuldssnor.
Koges i 2-2 1⁄2 time og afkøles i lagen.
Presses i rullepølsepresse eller i en bageform med noget tungt på toppen.

Tilbage til blog